Skapa en admingrupp som bara kan posta nyheter i appen och redigera sina egna dokument

Senast uppdaterad: 2023-03-17 15:47

Det kan vara så att man vill ha administratörer som bara kan skapa nyheter och redigera sina egna dokument. Jag rekomenderar att man gör detta tidigt för när systemet väl är är fullt av dokument och mappar så blir jobbet ganska omfattande.

Gå till ENVODIUM/Användare/Grupper

• Skapa en grupp som heter Företagsnamn Admin eller liknandeHar ni verksamhet på flera orter kanske det ska vara en admingrupp som heter Ortnamn Admin
  • För att ge den nya gruppen tillgång till Envodium så måste vi klicka i några rutor under ENVODIUM/Användare/Grupper. Till höger om respektive grupp i listan finns det rutor att klicka i. Klicka i Sidor och Filarkiv.
  • Placera de användare som ska vara adminsitratörer av den här behörigheten i den nya gruppen genom att gå till ENVODIUM/Användare/Förnamn Efternamn/Grupper och klicka i den nya gruppen under läsrättigheter. Nu tillhör den här personen den nya gruppen.
  • Klicka även i de grupper personen ska kunna rikta nyheter mot i appen under skrivrättigheter.

Nu har vi skapat gruppen och placerat användarna i den. För att dölja de dokument som en administratör inte ska se måste rättigheterna ändras på dokument och mappnivå.

Gå in på den mapp eller det dokument du vill ändra genom att gå till ENVODIUM/App/Dokument/Mappen eller dokumentet/Rättigheter

• Klicka ur Tillgång till app under läsrättigheter och klicka i de grupper du vill ska kunna se det, en eller flera
  • Klicka i din nya administratörsgrupp under Skrivrättigheter

Detta måste upprepas på alla dokument du vill dölja för administratören alternativt så gör du det på en mapp och klickar i rutan för Spara rättigheter till undersida, då ärver dokumenten i mappen mappens rättigheter.