Skapa ny användare

Senast uppdaterad: 2023-03-17 15:40

Det finns två sätt att skapa användare på. Antingen gör man det som huvudadministratör i Envodium eller så låter man den nyanställde ladda ner appen och skapa sitt eget konto.

Skapa ny användare som huvudadministratör

1.  Gå till ENVODIUM/Användare
  2. Klicka på skapa ny användare.
  3. Skriv in en mailadress eller ett telefonnummer.
  4. Antingen tar man det genererade lösenordet som presenteras alternativt så sätter man ett eget. En tips är at sätta ett lätt lösenord, t ex 1234 för att sedan tvinga användaren att byta vid första inloggning. Tvinga användaren att byta gör man i ett nästa steg. Välj sedan vilka grupper den nyanställde ska tillhöra. OBS: för att komma in i appen så måste användaren tillhöra gruppen "Tillgång till app".
  5. Fyll i uppgifter om användaren. Antingen fyller ni i det åt den nyanställde eller så låter ni dem göra det själva vid första inloggningen. För att tvinga användaren att byta lösenord sätter du en 1 i raden "Måste byta lösenord".
  6. Spara
  7. Klart

Skapa ny användare själv som nyanställd

1. Be den nyanställde gå in på Appstore eller Google Play för att ladda ner appen.
  2. Öppna appen och klicka på Ansök om konto.
  3. Skriv in en mailadress eller ett telefonnummer och välj ett lösenord med minst 5 tecken.
  4. I dett steg ska du fylla i dina uppgifter. Det är här företaget samlar in den information som behövs för din anställning, vi kallar det Onbording.
  5. Klicka på uppdatera när du fyllt i.
  6. Vänta på att kontot ska godkännas av Huvudadministratör.
  7. När det är klart logga in.