Skapa ett anmälningsformulär utan maxtak

Senast uppdaterad: 2023-05-03 11:26

Skapa ett anmälningsformulär utan maxtak

Steg 1: Installera formuläret

• Gå till formulär i Envodium
  • Klicka på Skapa nytt formulär
  • Klicka på Skapa från mall
  • Installera formulärmallen Enkelt anmälningsformulär utan maxtak

Steg 2: Inställningar

Du kommer hamna på formulärets inställningar när du valt att installera det.

• Byt namn på ditt formulär
  • Skriv en beskrivning på ditt formulär om du vill. Beskrivningen kommer stå under namnet i appen.
Anmälningsformulär
Här kommer din beskrivning stå i förhållande till namnet

Längst ner på inställningar kan du redigera svaret som står när man anmält sig.

Som standard står det: Vi har mottagit ditt svar

Du kan ändra till vad du vill.

Obs: Glöm inte att spara dina ändringar.

Steg 3: Redigera formulär

• Klicka på redigera formulär

Då kommer du till  själva formulärredigeraren.

På översta raden i formuläret finns en rad som heter infotext. Redigera texten i rutan för option på den raden till önskad text. Se pil.

Steg 4: Förhandsgranska formulär

Det finns 2 sätt att förhandsgranska et formulär.

Antingen kan man klicka på adminknappen och titta på formuläret i appen.

Eller så kan man klicka på snabbvisa formulär direkt i formulärredigeraren.

Steg 5: Skicka ut till berörda grupper

• Klicka på Svar
  • Klicka på Lägg till personer

• Klicka i de personer du vill ska få möjlighet att anmäla sig.

Du kan använda sökfunktionen. Du kan söka på förnamn, efternamn, en grupp etc.

• Skriv ett meddelande i rutan för meddelande/notis
  • Välj om personerna ska få en push
  • Lägg till personer

Väljer du att skicka ut push kommer de få en pushnotis.

Det kommer också stå enligt följande i berörda personers notiscenter i appen: