Installera ledighetsansökan och konfigurera den för val av mottagare

Senast uppdaterad: 2023-05-03 11:59

Installera ledighetsansökan och konfigurera den för 1 mottagare

I detta exemplet ställer vi in att personerna i en eller flera grupper är valbara som handläggare för ledigheter. Den som blir vald som mottagare kommer få notis i appen och kan hantera det aktuella ärendet under Mina ärenden i appen.

Steg 1: Installera formuläret

• Gå till formulär i Envodium.
  • Klicka på Skapa nytt formulär.
  • Klicka på Skapa från mall.
  • Leta upp och installera formulärmallen Ledighetsansökan.

Steg 2: Ställ in rätt handläggare att välja mellan

• Gå till Användare i Envodium.
  • Klicka på grupper.
  • Leta upp gruppen med personer som man ska kunna välja mellan i formuläret.
  • Kolla vad gruppen har för grupp-ID.

• Gå till formuläret i Envodium.
  • Klicka på Redigera formulär.
  • Scrolla ner till raden som heter handlaggare, du kan söka genom att klicka på CTRL-F
  • Skriv gruppens ID i radens optionsruta. Du kan skriva flera ID'n om du separerar dessa med komma. Se bild.
  • Om du vill kan du byta namn på radens fältrubrik till t ex Välj Arbetsledare, eller Välj Transportledare etc.
  • Kontrollera så att radens Class-ruta är tom. Om det t ex står form_hide i den betyder det att raden är dold för användaren, om de ska kunna välja måste denna ruta vara tom.
  • Spara.

Steg 3: Publicera formuläret

• Klicka på Rättigheter.
  • Välj grupper som ledighetsansökan ska vara synlig för under läsrättigheter.
  • Spara och publicera.